Grappen en griezels

Wes Craven, de meester van de horrorfilms, maakte met Scream een geniale slasher die speelt met alle clichés uit het genre. 

Een seriemoordenaar, die te veel horrorfilms heeft gezien, slaat toe in een klein stadje en al snel stapelen de lijken zich op. Sidney vreest dat zij het volgende doelwit is en probeert samen met haar vrienden de moordenaar te slim af te zijn. Het lijkt er echter steeds meer en meer op dat één van haar vrienden de dader is. 

Het geniale aan Scream is dat het tegelijkertijd een parodie is op horrorfilms en een ode aan het genre. Allerlei clichés worden op de hak genomen maar wanneer de moordenaar in beeld komt, wordt het zenuwslopend spannend. De openingsscène waarin Drew Barrymore een telefoontje krijgt van Ghostface en daarna moet vluchten voor haar leven geeft ons nog steeds kippenvel. 

Om 20:30 op Veronica. 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.