Grappen en griezels

Wes Craven, de meester van de horrorfilms, maakte met Scream een geniale slasher die speelt met alle clichés uit het genre. 

Een seriemoordenaar, die te veel horrorfilms heeft gezien, slaat toe in een klein stadje en al snel stapelen de lijken zich op. Sidney vreest dat zij het volgende doelwit is en probeert samen met haar vrienden de moordenaar te slim af te zijn. Het lijkt er echter steeds meer en meer op dat één van haar vrienden de dader is. 

Het geniale aan Scream is dat het tegelijkertijd een parodie is op horrorfilms en een ode aan het genre. Allerlei clichés worden op de hak genomen maar wanneer de moordenaar in beeld komt, wordt het zenuwslopend spannend. De openingsscène waarin Drew Barrymore een telefoontje krijgt van Ghostface en daarna moet vluchten voor haar leven geeft ons nog steeds kippenvel. 

Om 20:30 op Veronica. 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag