Vijf jaar na Schindler’s List keerde Steven Spielberg terug naar de Tweede Wereldoorlog met Saving Private Ryan. Het resultaat is een van de beste oorlogsfilms aller tijden!

Saving Private Ryan vertelt het verhaal van kapitein Frank Miller (Tom Hanks). Hij wordt er met een speciale legereenheid op uit gestuurd om soldaat James Ryan (Matt Damon) te vinden. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan: Ryan bevindt zich in het door oorlog verscheurde Frankrijk, waar de strijd nog in alle hevigheid gaande is. Naarmate de opdracht vordert, beginnen Miller en zijn manschappen steeds meer te twijfelen aan het nut van de levensgevaarlijke missie.

Article continues after the ad

 

Na de slachtoffers van Holocaust in Schindler’s List, belicht Steven Spielberg nu de heldendaden van de geallieerde soldaten die vochten voor onze vrijheid. De verschrikken van de oorlog worden ook deze keer echter gruwelijk realistisch in beeld gebracht. Dat blijkt wel tijdens de onvergetelijke openingsscène, waarin het geallieerde leger op het strand van Normandië onder vuur wordt genomen door de Duitse bezetters. Dit aangrijpende oorlogsdrama was goed voor vijf Oscars, waaronder beste regisseur en beste camerawerk.

Je ziet Saving Private Ryan vanavond om 20.30 uur op RTL 7!

More content below the advertising