De klassieke filmserie Planet of the Apes kreeg in 2011 een prima doorstart met Rise of the Planet of the Apes. Je ziet deze intense sciencefictionfilm vanavond bij Veronica!

In Rise of the Planet of the Apes zoekt wetenschapper Will Rodman (James Franco) naar een kuur voor dementie. Wanneer hij een nieuw medicijn test op een groep chimpansees, zijn de resultaten veelbelovend. Maar het middel blijkt een onverwachte bijwerking te hebben: de apen worden zo intelligent, dat ze in opstand komen tegen hun onderdrukkers. Het duurt dan ook niet lang voordat de straten van San Francisco het strijdtoneel vormen in de oorlog tussen mens en mensaap!

Article continues after the ad

 

Na de wat teleurstellende remake van Tim Burton, bewees regisseur Rupert Wyatt gelukkig dat er nog genoeg leven zat in de apenplaneet. Rise of the Planet of the Apes is namelijk een even spannende als slimme sciencefictionfilm geworden, die de cultklassieker weer helemaal van deze tijd maakt. Er verschenen twee prima vervolgen, met de al even lange titels Dawn of the Planet of the Apes en War for the Planet of the Apes.

Je ziet Rise of the Planet of the Apes vanavond om 20.30 uur op Veronica.

More content below the advertising