Je wilt geen ruzie met Ice Cube

Ice Cube was een van de grondleggers van de gangsta rap en bewijst in deze leuke comedy dat hij nog steeds gevaarlijk is. 

De suffe Ben is bewaker op een middelbare school en wil zijn vriendin Angela ten huwelijk vragen. Voordat het zover is, moet hij eerst goedkeuring vragen aan haar grote broer James, een stoere politieagent. Om Ben te testen, neemt James hem mee op patrouille en de twee mannen komen al snel een grote zaak op het spoor. 

Het ontmoeten van de knotsgekke schoonfamilie is altijd een leuk uitgangspunt voor een comedy en Ride Along combineert dat met een verhaal over twee tegenpolen die samen een misdaad op moeten lossen, waardoor het ook nog een keer een buddymovie wordt. Het werkt prima en dat komt vooral door de leuke cast. Kevin Hart gebruikt zijn korte lengte voor een aantal sterke grappen en rapper Ice Cube hoeft alleen maar gemeen te kijken om de lachers op zijn hand te krijgen. 

Om 20:30 uur op Veronica.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.