De spanning is te snijden in deze meesterlijke thriller met een geweldige bad guy.

Tom Mullen is een succesvolle ondernemer wiens jonge zoontje wordt ontvoerd. De kidnappers zetten hem en zijn vrouw onder druk om het losgeld zo snel mogelijk te betalen, maar Tom begint steeds meer te twijfelen aan de ware intenties van de ontvoerders en neemt een groot risico om zijn kind terug te krijgen.

 

More content below the advertising

Ook al zitten er weinig actiescènes in Ransom je zit vanaf het begin op het puntje van je stoel. Dat komt grotendeels omdat regisseur Ron Howard de ontvoerders niet neerzet als een stelletje idioten. Mel Gibson deed ook nog een duit in het zakje door zijn personage een stuk onsympathieker te maken zodat het verhaal meer diepgang krijgt. Maar de echte ster van de film is Gary Sinise als een koelbloedige agent met een dubbele agenda. 

Om 20:30 uur op SBS9.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.