In de lekker ouderwetse gangsterfilm Public Enemies speelt Johnny Depp de roemruchte bankovervaller John Dillinger. Hij wordt op de hielen gezeten door FBI-agent Christian Bale!

In de jaren 30 van de vorige eeuw wordt Chicago onveilig gemaakt door een ware misdaadgolf. Niet in de laatste plaats dankzij John Dillinger, een charismatische bankovervaller die de autoriteiten altijd net een stapje voor lijkt te zijn. Dankzij zijn gewaagde misdaden, groeit Dillinger al snel uit tot een volksheld. Maar de ambitieuze FBI-agent Melvin Purvis is vastbesloten om deze bankovervaller voor eens en altijd achter tralies te krijgen!

Article continues after the ad

 

Public Enemies is gemaakt door Michael Mann, de regisseur die eerder tekende voor misdaadhits als Heat en Collateral Damage. Zo spannend of meeslepend als zijn voorgangers wordt deze film helaas niet, maar er valt nog steeds genoeg te genieten voor de liefhebbers. Met name dankzij de hoofdrollen van Johnny Depp als de roemruchte bankovervaller en Christian Bale als de vasthoudende FBI-agent. De ultieme confrontatie tussen deze twee gezworen vijanden staat garant voor vuurwerk!

Je ziet Public Enemies vanavond om 20.30 uur op SBS9!

More content below the advertising