Vanavond zendt Net5 de eerste Pirates of the Caribbean-film uit. En dat kan zomaar het beste deel zijn van deze razend populaire filmreeks!

In Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl maken we kennis met Jack Sparrow. Deze prettig gestoorde piraat heeft nog een rekening te vereffenen met Barbossa, de stuurman die Sparrow van zijn eigen schip afzette. Maar sindsdien is er veel veranderd: Barbossa en zijn bemanning veranderen door toedoen van een Azteekse vloek na zonsondergang in bloeddorstige zombies. Om zijn rivaal te verslaan, bundelt Sparrow de krachten met de charmante avonturier Will Turner.

Article continues after the ad

Met zijn combinatie van avontuur, humor en horror was Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl een van de grootste filmverrassingen van 2003. Daarbij was Jack Sparrow, een onweerstaanbare rol van Johnny Depp, direct een van de meest geliefde filmhelden van deze eeuw. In totaal zouden er niet minder dan vijf vervolgfilms rondom de excentrieke zeerover worden uitgebracht, maar helaas kwamen die maar zelden in de buurt van deze kleurrijke kaskraker.

Je ziet Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl vanavond om 20.30 uur op Net5.

More content below the advertising