Kinderfilm voor jong en oud

Paddington was de verrassing van het jaar. De film over het bekende beertje was niet alleen een lief verhaal voor de kleintjes, maar ook een leuk en grappig avontuur voor alle leeftijden. 

Een jonge beer reist van Peru naar Londen en wordt daar opgevangen door een liefdevol gezin. Het beertje genaamd Paddington doet zijn best om een brave huisgenoot te zijn, maar zet iedere keer weer het hele huis op stelten. De problemen worden pas echt groot wanneer een gemene museumconservator de beer in handen wil krijgen voor haar collectie van opgezette dieren. 

Een film gebaseerd op een kinderboekenverhaal kan al snel heel kinderachtig worden, maar Paddington is leuk voor jong en oud. De toon is luchtig met een lekker absurdistisch randje, niemand vind het bijvoorbeeld gek om een pratende beer tegen te komen, en regisseur Paul King heeft zich laten inspireren door oude slapstick-films, waardoor de komische avonturen van Paddington ook echt grappig zijn.

Om 20:30 uur op Net5. 

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.