In dit vervolg op The Mechanic krijg je precies wat je verwacht van een Jason Statham-film, al moeten we eerlijk toegeven dat de actie in Mechanic: Resurrection een beetje tegenvalt. 

Arthur Bishop is gestopt als huurmoordenaar en heeft zich teruggetrokken op een tropisch eiland met zijn vriendin Gina. Veel tijd om te genieten van zijn pensioen krijgt hij niet. Een oude vijand ontvoert Gina en dwingt Arthur om drie moorden te plegen. Arthur heeft weinig keus, maar laat zich niet zomaar dwingen en bedenkt een plan om Gina te bevrijden en wraak te nemen. 

More content below the advertising

Jason Statham heeft zijn eigen genre binnen actiefilms. Zijn films bevatten altijd harde vechtscènes, stoere blikken, sterke one-liners en creatief spektakel. Mechanic: Resurrection bevat ook al deze elementen, maar dit keer is het allemaal net iets té gelikt en ziet het er soms goedkoop uit omdat er te veel gebruik wordt gemaakt van special effects uit de computer in plaats van echte explosies. 

Om 20:30 uur op RTL 7.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.