Keanu Reeves volgde in de voetsporen van Liam Neeson en werd na zijn vijftigste opeens een actieheld met de verrassend leuke wraakfilm John Wick.

John Wick is een gepensioneerde huurmoordenaar. Wanneer hij op een dag wordt overvallen door Russische gangsters, die zijn auto stelen en hondje afmaken, zweert hij wraak. Tot de tanden toe bewapend, verklaart hij de oorlog aan zijn vijanden en dit is het begin van een bloederige strijd tussen John, Russische gangsters en verschillende huurmoordenaars, die met John Wick af moeten rekenen.

Op vijftigjarige leeftijd verscheen Keanu Reeves opeens in de keiharde actiefilm John Wick en hij zag er beter uit dan ooit. Net zoals collega Liam Neeson werd Reeves op latere leeftijd een actieheld en lukt het hem om deze b-film naar een veel hoger niveau te tillen. De actie is geweldig en Reeves maakt van John Wick een sympathieke wreker, waar je geen ruzie mee wilt hebben.

Om 20:30 uur op RTL 7.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.