Nederland met een vleugje Hollywood

Antoinette Beumer strikte niet alleen Carice en Jelka van Houten voor haar dramafilm Jackie, ze regelde ook Oscarwinnares Holly Hunter! 

Tweelingzussen Sofie en Daan hebben hun biologische moeder nooit gekend maar dan krijgen ze opeens een telefoontje uit Amerika. Hun moeder Jackie heeft een ongeluk gehad en de twee vertrekken naar niemandsland om haar te helpen. Jackie zit daar helemaal niet op te wachten en wat volgt is een roadtrip waarin de drie vrouwen noodgedwongen dichter tot elkaar komen. 

Het is niet vreemd dat Holly Hunter, bekend van The Piano en Top of the Lake, meewerkte aan deze Nederlandse film. De rol van problematische moeder Jackie is er eentje waar een goede actrice echt haar tanden in kan zetten. Daarnaast krijgen Carice en Jelka van Houten allebei de kans om te schitteren en dat maakt dit een film vol goede acteerprestaties, al gaat het verhaal soms allerlei kanten op. 

Om 20:30 uur op RTL 8.

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.