In de boeken is Jack Reacher een reus van een vent maar kleine man Tom Cruise weet het personage alsnog op sterke wijze neer te zetten. 

De mysterieuze ex-militair Jack Reacher zwerft het land door om onrecht te bestrijden. Wanneer een vriendin van hem wordt beschuldigd van verraad vertrouwt hij het zaakje niet en gaat hij op onderzoek uit. Jack komt een complot op het spoor en doet zijn best om zijn vriendin te redden en af te rekenen met een onbekende vijand.

Toen bekend werd dat Tom Cruise de rol ging spelen van de boomlange Jack Reacher was er aardig wat ophef. De fans hadden liever iemand gezien die meer weg had van de 2 meter lange militair uit de boeken van Lee Child, maar Tom Cruise zet de rol heel sterk neer en dat komt grotendeels omdat Jack Reacher: Never Go Back zich meer richt op de personages dan op het plot. Dat leidt tot een aantal goede scènes waarin het karakter van Reacher beter wordt ontwikkeld maar het gebrek aan intriges is een gemis.  

Om 20:30 uur op Veronica.

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag