Als er na Indiana Jones and the Last Crusade geen nieuwe film over de avonturier was gekomen, hadden we dat prima gevonden, want deze klassieker is de perfecte mix van avontuur, fantasy, actie en humor.

Indiana Jones krijgt bericht dat zijn vader is verdwenen tijdens zijn zoektocht naar de heilige graal. Om zijn vader veilig terug te vinden, moet Indy het spoor van de graal volgen. Daarbij wordt hij geholpen door Walter Donovan en Elsa Schneider, maar ook tegengewerkt door de nazi's en een geheim broederschap dat het reliek probeert te beschermen. 

Article continues after the ad

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull is de laatste film over de avonturier, maar wat ons betreft had Indiana Jones and the Last Crusade de afsluiter mogen blijven. Deze film is namelijk de perfecte mix van avontuur, fantasy, actie en humor. De succesformule is ongewijzigd gebleven, maar dit deel heeft als grote pluspunt de aanwezigheid van Connery in de rol van Fords vader. De wisselwerking tussen hen is briljant en staat garant voor de nodige komische momenten.

Om 20:00 uur op SBS6.

More content below the advertising