Breinbrekende blockbuster

Met Inception bewees regisseur Christopher Nolan dat grote spectaculaire actiefilms niet altijd dom en hersenloos hoeven te zijn. 

Meesterdief Dom Cobb steelt geheimen uit iemands onderbewustzijn, wanneer het doelwit slaapt, slaat hij toe met zijn team van experts. Cobb wordt ingehuurd door een machtige man die hem vraagt om voor de verandering geen idee te stelen, maar er eentje in iemands onderbewustzijn te plaatsen. Dit is een bijna onmogelijke taak, maar als Cobb slaagt, wordt zijn strafblad gewist en kan hij terug naar huis keren. 

More content below the advertising

Christopher Nolan weet als geen ander hoe hij diepzinnige onderwerpen kan verpakken in spectaculaire actie. Het uitgangspunt van Inception is ingewikkeld en draait om meerdere droomniveau's en verschillen in tijd, maar toch weet Nolan het verhaal op een heldere manier te vertellen. En zelfs al snap je er geen bal van, dan nog kijk je je ogen uit bij de prachtige special effects en harde actie. 

Om 20:30 uur op Veronica.

More content below the advertising

Het was een kwestie van tijd voordat Netflix zou stoppen met The Punisher en Jessica Jones, maar nu is de kogel dan echt door de kerk.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel begon in 2015 met de ijzersterke misdaadserie Daredevil, gevolgd door Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De helden kwamen daarna samen in The Defenders en na het tweede seizoen van Daredevil kreeg ook The Punisher zijn eigen serie. Ondanks het succes van deze Originals heeft Netflix ze nu allemaal gecancelled. 

Luke Cage en Iron Fist, twee van de minst populaire series, werden als eerste stopgezet en toen Daredevil volgde, was het duidelijk dat Netflix ging stoppen me alle Marvel-series. Netflix heeft nu officieel bekend gemaakt dat The Punisher en Jessica Jones er geen nieuw afleveringen meer bij krijgen. Het derde seizoen van Jessica Jones hebben we nog wel tegoed en zal later dit jaar op Netflix verschijnen. 

Het stopzetten van deze succesvolle Netflix Originals heeft te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Marvel is namelijk onderdeel van Disney en alle films en nieuwe superheldenseries moeten uiteindelijk op Disney+ te zien zijn. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.