Ontroerend avontuur

Is Viegeltje nou een meisje met vleugels of een vogel met het uiterlijk van een meisje? Ze zal hoe dan ook je hart stelen. 

Vogelkijker Warre vindt een vogeltje met het uiterlijk van een meisje in de struiken en neemt het kuikentje mee naar huis. Zijn vrouw Tine denkt dat het een meisje is met vleugels en besluit het kind op te voeden als haar eigen dochter. Ze noemen haar Viegeltje en alles lijkt goed te gaan totdat het meisje ouder wordt en net zoals andere vogels weg wil vliegen. 

Op de aftiteling staat dat Ellen Smit de film geregisseerd heeft. Dat is niet zo. Op het laatste moment heeft de producent een kwartier uit de film geknipt zonder dit te vertellen aan regisseur Rita Horst. Zij was hier zo boos over, omdat de film daardoor veel te lief werd, dat ze zich distantieerde van Iep! en daarom werd een verzonnen naam op de aftiteling gezet. Dat gebeurt meestal bij hele slechte films, maar Iep! is juist een hele leuke en charmante boekverfilming. 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag