Ontroerend avontuur

Is Viegeltje nou een meisje met vleugels of een vogel met het uiterlijk van een meisje? Ze zal hoe dan ook je hart stelen. 

Vogelkijker Warre vindt een vogeltje met het uiterlijk van een meisje in de struiken en neemt het kuikentje mee naar huis. Zijn vrouw Tine denkt dat het een meisje is met vleugels en besluit het kind op te voeden als haar eigen dochter. Ze noemen haar Viegeltje en alles lijkt goed te gaan totdat het meisje ouder wordt en net zoals andere vogels weg wil vliegen. 

Op de aftiteling staat dat Ellen Smit de film geregisseerd heeft. Dat is niet zo. Op het laatste moment heeft de producent een kwartier uit de film geknipt zonder dit te vertellen aan regisseur Rita Horst. Zij was hier zo boos over, omdat de film daardoor veel te lief werd, dat ze zich distantieerde van Iep! en daarom werd een verzonnen naam op de aftiteling gezet. Dat gebeurt meestal bij hele slechte films, maar Iep! is juist een hele leuke en charmante boekverfilming. 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.