Op vakantie met Adam Sandler

De mannen in Grown Ups zijn alles behalve volwassen. Het simpele verhaal geeft Adam Sandler en zijn vrienden de kans om lekker kinderachtig te zijn.

Vijf jeugdvrienden ontmoeten elkaar na jaren weer op de begrafenis van hun oude coach. Ze besluiten een huisje aan het meer te huren om daar met z'n allen herinneringen op te halen. Daar beleven de mannen hun jeugd weer opnieuw, maar het wordt al snel duidelijk dat ze niet meer zo jong en atletisch zijn als vroeger.

More content below the advertising

Adam Sandler is op het punt belandt dat hij de films kan maken die hij zelf wil maken. Hij schreef het script, nodigde vier van zijn beste vrienden uit en vroeg vaste regisseur Dennis Dugan om de film te regisseren. Grown Ups voelt daardoor aan als een vakantiefilmpje van een groepje bevriende komieken, die lol hebben en vergeten dat ze een film maken, en dat is nou juist de charme van deze platvloerse comedy.

Om 20:32 uur op RTL 8.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.