In de voetsporen van Hitchcock

The Girl on the Train is een film met een heel simpel uitgangspunt dat langzaam verandert van een herkenbaar drama in een psychologische thriller.

Rachel reist dagelijks met de trein en begluurt uit het raam een perfect stel. Op een dag merkt ze dat de vrouw is verdwenen en ze vreest het ergste. Rachel gaat op onderzoek uit en raakt steeds meer betrokken in het leven van het koppel en komt terecht in een nachtmerrie. Ze begint daardoor ook steeds meer aan zichzelf en haar geheugen te twijfelen.

More content below the advertising

Na Gone Girl zijn de boeken van Gillian Flynn populairder dan ooit en ook deze verfilming van haar boek The Girl on the Train is weer een topper. Het verhaal doet denken aan Alfred Hitchcock's Read Window maar wordt nooit een kopie van deze klassieke thriller. Het menselijke drama staat centraal in dit mysterie en de cast is uitstekend. 

Om 20:30 uur op Net 5.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.