De controversiële regisseur Roman Polanski is weer ouderwets in vorm met de ijzersterke thriller The Ghost Writer

Een getalenteerde schrijver wordt gevraagd om de autobiografie van voormalig premier Adam Lang te schrijven. Hij reist naar het eiland waar Lang verblijft om hem uitgebreid te interviewen. Daar ontdekt hij dat de vorige man die een boek over de politicus schreef, is overleden. Wanneer de schrijver ontdekt dat Lang veel te verbergen heeft, begint hij te vrezen voor zijn eigen leven.

Regisseur Roman Polanski maakte in de jaren '70 furore met films als Chinatown en Rosemary's Baby. Met The Ghost Writer toont de regisseur, die niet meer in Amerika werkt vanwege een aanrandingsaanklacht, dat hij het filmmaken nog steeds niet is verleerd. Met zijn vloeiende en feilloze regie maakt hij van deze standaard thriller een ijzersterke film, die doet denken aan zijn best werk. Hij weet ook met het grootste gemak het beste uit zijn acteurs te halen.

Om 20:30 uur op RTL 8.

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.