Ryan Gosling en Emma Stone zijn altijd leuk, en Gangster Squad is geen uitzondering. In deze ode aan de ouderwetse misdaadfilms krijgen de twee alle ruimte om te schitteren.

Gangster Mickey Cohen maakt eind jaren "40 Los Angeles onveilig en is van plan om zijn misdaadimperium uitbreiden. Politiechef Bill Parker wil hier een einde aan maken en verzamelt een groepje harde agenten om de strijd aan te gaan met Cohen. De mannen noemen zichzelf het Gangster Squad en gaan ver om met Cohen af te rekenen. 

More content below the advertising

De gangsters van vroeger waren keiharde criminelen, maar toch hangt er een zekere romantiek om de mannen heen en Gangster Squad maakt daar dankbaar gebruik van met stijlvolle kleding en prachtige locaties. Toch wordt ook het brute geweld niet geschuwd. Het standaard verhaal had wel wat meer aandacht mogen krijgen, maar de topacteurs halen het maximale uit de soms vlakke personages.

Om 20:30 uur op SBS9.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.