Keiharde oorlogsklassieker

De gruwelijkheden van de Vietnamoorlog worden door meesterregisseur Stanley Kubrick op brute wijze in beeld gebracht. 

Full Metal Jacket is in twee delen verdeeld. In het eerste deel worden de jonge soldaten getraind voor de strijd en in het tweede deel barst de strijd los en beseffen de militairen dat ze helemaal niet klaar zijn voor de oorlog. 

Na acht jaar geen film gemaakt te hebben, kwam regisseur Stanley Kubrick opeens op de proppen met deze oorlogsklassieker. Hij brengt de gruwelen van de Vietnamoorlog bruut in beeld maar zoals in de meeste films van Kubrick staat de ontmenselijking van het individu centraal. Dat wordt in het eerste deel van Full Metal Jacket nog met enige humor gebracht dankzij sergeant Hartman, maar over het algemeen is de sfeer erg naargeestig en deze klassieker laat daardoor ook een flinke indruk achter. 

Om 20:30 uur op SBS9

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.