Kippenvel van Colin Farrell

Vampiers hebben we voorbij zien komen in allerlei vormen en maten. In Fright Night heet de gevaarlijke bloedzuiger Jerry en woont hij in een nette Amerikaanse buitenwijk. 

Charley heeft een nieuwe buurman en deze Jerry lijkt op het eerste gezicht een prima gozer. Maar dan beginnen er steeds meer en meer mensen in de wijk te verdwijnen. Charley begint Jerry te wantrouwen en ontdekt dat de vriendelijke buurman eigenlijk een moordlustige vampier is. Wanneer Jerry zijn tanden in de vriendin van Charley wil zetten, moet de nerdy schooljongen in actie komen. 

Colin Farrell heeft duidelijk veel lol als vampier Jerry en ook David Tennant gaat lekker los als foute illusionist. De overige hoofdrolspelers komen er wat bekaaid af en zijn redelijk saai vergeleken met de bad guy. Dat is verder geen probleem want deze komische horrorfilm zit vol goede grappen en gruwelijke griezelmomenten. 

Om 20:30 uur op Veronica.

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.