"Buurman, wat doet u nu?"

Met drie films en een televisieserie, die altijd wel ergens wordt uitgezonden, is Flodder een begrip in Nederland. Het begon allemaal met de eerste film uit 1986.

De asociale familie Flodder verhuist van een achterbuurt naar een hele nette villawijk. De rijke buurtbewoners zitten niet te wachten op dit ranzige gezin en laten direct weten dat de Flodders niet welkom zijn. Daar trekt de familie zich niks van aan en al snel zetten ze de dure wijk op stelten. 

Met een aantal goede grove grappen en sterk stuntwerk lukte het regisseur Dick Maas om een Nederlandse comedy te maken die zich kan meten met de betere Hollywoodfilms. Echt subtiel is het allemaal niet, maar hetzelfde kan je zeggen over Amerikaanse comedys. Maas pakt flink uit met actiescènes, bloot en een aantal iconische citaten. De uitspraak "Buurman, wat doet u nu?' is zelfs de titel van een Vlaams televisieprogramma over Nederlanders.

Om 20:30 uur op RTL 8.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.