Met deze film begon het allemaal

Het negende en tiende deel van The Fast and The Furious staan al gepland en volgend jaar komt er ook nog een spin-off aan, maar dit is de film waar het allemaal mee begon. 

Straatracer Dominic leert de mysterieuze Brian kennen. De mannen raken bevriend en Brian wordt verliefd op Dominics zusje. Er is alleen één klein probleempje; Brian is een undercover agent en moet de dievenbende van Dominic oprollen. Het duurt niet lang voordat Brian een keuze moet maken aan welke kant hij eigenlijk staat. 

Alles aan deze film is snel. Snelle meiden, snelle autos, snelle kerels, snelle actie en dat komt terug in de vormgeving. Snelle montage, snelle muziek en snelle teksten. Maar als je The Fast and The Furious vergelijkt met latere delen, zoals bijvoorbeeld het achtste deel, is deze actiefilm eerder een subtiel en gevoelig drama over een tragische vriendschap met autoraces als achtergrond. 

Om 20:30 op Veronica.

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.