Julia Roberts speelt een van de beste rollen uit haar loopbaan in (en als) Erin Brockovich. Je ziet dit waargebeurde rechtbankdrama vanavond op RTL 8!

Erin Brockovich is een gescheiden moeder van drie kinderen die komt te werken op een juristenkantoor. Ze heeft misschien weinig ervaring, maar dat maakt ze meer dan goed met haar vasthoudendheid. Zo stuit ze op een schimmige zaak waarin een groot bedrijf giftige stoffen dumpte in het drinkwater. Hierdoor zijn talloze mensen ziek geworden en zelfs komen te overlijden. Samen met haar werkgever gaat Erin op zoek naar gerechtigheid.

Article continues after the ad

Julia Roberts won haar eerste Oscar voor haar rol van Erin Brockovich. Geen wonder, de actrice is geweldig op dreef als de underdog die een groot bedrijf op zijn knieën weet te krijgen. Ook de onlangs overleden Albert Finney maakt indruk als haar oudere collega. Toch hadden de slachtoffers van dit schandaal ook wel wat meer in het voetlicht mogen staan. Niettemin is dit een welverdiende ode aan een speciale vrouw. Even opletten: de echte Erin Brockovich duikt zelf nog even op als serveerster in een hamburgertent.

Je ziet Erin Brockovich vanavond om 20.30 uur op RTL 8.

More content below the advertising