Als je geen genoeg krijgt van Bridget Jones zit je vanavond goed bij Net5. Na Bridget Jones' Diary wordt direct The Edge of Reason uitgezonden. 

Dertiger Bridget Jones is niet tevreden met haar leven. Ze leeft ongezond en het lukt haar niet om de ideale man te vinden. Ze besluit het roer om te gooien, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. In het vervolg heeft ze eindelijk haar ideale man gevonden en is ze doodsbang hem te verliezen. Het helpt ook niet dat ze de charme van een foute man moeilijk kan weerstaan. 

Fans van het boek maakten zich zorgen toen ze hoorden dat Bridget Jones werd gespeeld door een Amerikaanse actrice, maar Renée Zelweger werkte zich uit de naad om het personage zo goed mogelijk neer te zetten. Ze kwam kilo's aan en perfectioneerde een Brits accent. En ook al is het tweede deel niet zo sterk als de eerste film, dankzij Zellweger zijn beide films ideaal voor een avondje bankhangen. 

Bridget Jones' Diary om 20:30 uur op Net5.

Bridget Jones: The Edge of Reason om 22:20 uur op Net5.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.