Klassieker voor jong en oud

Het kleine olifantje Dumbo slaat zijn oren uit en wordt dé act van het circus!

In de Disney klassieker Dumbo uit 1941 wordt een klein olifantje geboren met flaporen. De andere olifanten lachen hem uit en noemen hem Dumbo en hij krijgt een plekje in de clowsnact van het circus. Dan ontmoet hij muis Timothy, die zijn vriend en mentor wordt. Na het drinken van water waar champagne in zit, blijkt Dumbo, met een beetje hulp van de kraaien, te kunnen vliegen. Dit is het begin van een groot avontuur.

Een geweldige film en les voor de jongeren onder ons. Zo willen Helen Aberson en Harold Perl, de schrijvers van het verfilmde boek, vertellen dat je van je zwaktes juist je sterke punten moet maken. De ouderen zullen deze film vooral waarderen door de prachtige animatiestijl, gecombineerd met mooie muziek die je, waarschijnlijk, nog dagenlang in je hoofd hebt hangen. 

Om 20:30 uur op SBS9. 

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.