Wie denkt aan Stephen King denkt direct aan horror. Dolores Claiborne, een verfilming van Kings gelijknamige boek, is daarentegen een ijzersterke psychologische thriller.

Dolores Claiborne wordt ervan beschuldigd haar werkgeefster te hebben vermoord. Ze houdt vol onschuldig te zijn, maar twintig jaar geleden kwam haar man ook al om het leven en volgens rechercheur John Mackey was dit geen ongeluk. Selena, de dochter van Dolores, keert terug naar huis en raakt betrokken in het politieonderzoek. Ze wil geloven in haar moeders onschuld, maar dat wordt steeds lastiger. 

More content below the advertising

Dolores Claiborne is een uitstekende thriller met een dikke dosis drama, ondersteund door het vakmanschap van regisseur Taylor Hackford, die ook verantwoordelijk was voor The Devil's Advocate. Maar de echte ster van de film is hoofdrolspeelster Kathy Bates, zij zet een sublieme rol neer en speelt iedereen van het scherm af.

Om 20:30 uur op SBS9.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.