Demolition Man is niet alleen een van de leukste actiefilms uit de jaren '90, maar valt ook onder het betere werk van Sylvester Stallone.

In 1996 worden crimineel Simon Phoenix en de agent John Spartan ingevroren. In 2032 ontsnapt Phoenix uit zijn gevangenis en hij ontdekt dat de maatschappij heel vreedzaam is geworden. Daar maakt hij direct misbruik van door allerlei misdaden te plegen. Om de gewelddadige crimineel te stoppen, wordt Spartan ontdooid, maar hij moet erg wennen aan de politiek correcte utopie waarin hij terecht is gekomen. 

Article continues after the ad

Sylvester Stallone heeft een aantal geweldige actiefilms op zijn naam staan. Demolition Man valt op in het rijtje omdat het ook nog eens een hele grappige film is. De botsing tussen de harde actieheld en een politiek correcte maatschappij werkt uitstekend en Stallone hoeft weinig te doen om de lachers op zijn hand te krijgen. Daarnaast zijn de special effects van een hoge kwaliteit en was deze blockbuster een van de eerste grote rollen van Sandra Bullock.

Om 20:30 uur op Veronica.

More content below the advertising