Soms is er gewoon geen leuke film op televisie. Gelukkig staat Netflix vol toppers. Vanavond kijken wij naar het het epische avontuur Michiel de Ruyter

In de 17e eeuw is Nederland een van de belangrijkste zeevarende naties ter wereld. Admiraal Michiel de Ruyter is een briljant strateeg en weet de Engelse vloot te verpletteren. Het maakt hem ongekend populair bij het volk maar op de achtergrond worden vuile politieke spelletjes gespeeld en de Ruyter lijkt daar het slachtoffer van te worden.

Roel Reiné werkt al jaren in Amerika als regisseur van actiefilms en dat is goed te zien in Michiel de Ruyter. De zeeslagen zijn spectaculair maar Reiné neemt ook voldoende tijd om het politieke landschap en het gezinsleven van de Ruyter helder in beeld te brengen. Daardoor wordt dit een geschiedenislesje dat nooit saai wordt.

Michiel de Ruyter is te zien op Netflix

RTL Late Night met Tawn Huys

- Damien Kok. Politieagent Damien Kok werd vorige oud & nieuw zodanig mishandeld dat hij een complete beenbreuk opliep en de straat in moest inruilen voor een bureaubaan. De verdachte van zijn mishandeling is echter vrijgesproken wegens te weinig bewijs. 

- Handbalsters Lois Abbingh & Estavana Polman (foto). De handbalsters van het Nederlandse ploeg hebben gisteren een bronzen medaille binnengehaald tijdens het EK Handbal in Frankrijk. Lois Abbingh en Estavana Polman vertellen over het toernooi. 

- Fien Vermeulen. Fien Vermeulen is presentatrice bij onder meer Qmusic en AD en helpt de kijker elke maandag een weg te banen door het aanbod van alles wat je op een vrije avond kunt doen in De Week van Fien.

 

Pauw

Vijftig afleveringen lang hebben we het wel en wee kunnen volgen van vier gezinnen die een nieuw leven probeerden op te bouwen in een ander land. Hoe loopt dit af?

De vier gezinnen uit Helemaal het einde! gooiden hun leven helemaal om en vertrokken naar Kaapverdië om daar een nieuw bestaan op te bouwen. In tegenstelling tot de gezinnen uit Ik vertrek waren deze globetrotters beter voorbereid. Ze kregen een stuk grond, een startkapitaal en een jaar de tijd om hun dromen uit te laten komen. In de laatste aflevering zien we of hen dit is gelukt.

 De Van Berkels en de familie De Weijer weten wat zij gaan doen. Bart en Maaike blijven op Kaapverdië om Palmera voort te zetten en de Van Berkels gaan terug. Maar dan komt er een telefoontje uit Nederland waardoor alles helemaal anders wordt. De familie Beerens en Molenaar leggen hun ruzie bij en willen het jaar op een goede manier afsluiten met elkaar. De vier gezinnen moeten, na een jaar lief en leed gedeeld te hebben, afscheid nemen van elkaar.

De laatste aflevering van Helemaal het einde! is vanavond te zien om 20:41 uur op RTL 4.