Nederlandse romcoms zijn vaak leuke maar voorspelbare filmpjes. Het Verlangen is een uitzondering en weet zelfs de grootste filmkenner te verrassen. 

De mooie maar domme schoenenverkoopster Brigitte klopt aan bij uitgeverij Goudemondt in de hoop dat ze haar boek uit willen geven. De broers Marc en Boudewijn vinden haar verhaal niks, maar zien wel een kans om het literaire meesterwerk van de verlegen Herman onder de aandacht te brengen. Brigitte moet doen alsof zij het boek van de onaantrekkelijke schrijver heeft geschreven en het duurt niet lang voordat het een bestseller wordt. Maar dan wil Herman opeens ook erkenning.

Chantal Janzen in een romantische comedy? Dat moet wel een leuk maar voorspelbaar filmpje worden. Regisseur Joram Lürsen, de man achter de hit Alles is Liefde, gaat echter helemaal de andere kant op met Het Verlangen. Ondanks een paar romantische momenten is dit vooral een comedy met goede grappen en een ijzersterk en verrassend einde dat we niet mochten verklappen van de filmmakers. 

Het Verlangen is te zien op Videoland. 

Article continues after the ad
More content below the advertising