In Captain America: The Winter Soldier komt Cap in opstand tegen een overijverige Amerikaanse veiligheidsdienst. Maar die slaat genadeloos terug!

In Captain America: The Winter Soldier ontdekt de titelheld een spionagecomplot bij zijn werkgever S.H.I.E.L.D. Deze veiligheidsdienst staat op het punt een surveillancesysteem te lanceren dat iedere Amerikaanse staatsburger nauwlettend in de gaten houdt. Cap komt in opstand tegen zijn bazen, maar dit komt hem duur te staan. Om dit avontuur tot een goed einde te brengen, roept hij de hulp in van Black Widow en The Falcon!

Article continues after the ad

 

Kwam Captain America in zijn eerste solofilm nog niet al te overtuigend uit de startblokken, dat wordt ruimschoots goed gemaakt in dit vervolg! In tegenstelling tot de meeste Marvel-films vol intergalactische oorlogen en alternatieve dimensies houdt Captain America: The Winter Soldier het namelijk verrassend dicht bij huis. Het resultaat is een spannende spionagethriller vermomd als vlotte superheldenfilm. Voeg daarbij de spectaculaire actiescènes, en je hebt een van de beste films uit de Marvel-catalogus!

Je ziet Captain America: The Winter Soldier vanavond om 20.30 uur bij Veronica!

More content below the advertising