Een vervolg is zelden beter dan de eerste film maar Captain America: The Winter Soldier is niet alleen beter dan het eerste deel, het is een van de beste superheldenfilms. 

Steve Rogers zat tientallen jaren in een blok ijs en moet nog steeds wennen aan het moderne leven en zijn rol als held Captain America. Wanneer hij een plan van S.H.I.E.L.D. ontdekt om mensen op grote schaal in de gaten te houden, keert hij zich tegen de organisatie en wordt hij staatsvijand nummer 1. Dat is echter niet zijn grootste probleem. Een mysterieuze huurmoordenaar doet hem wel heel erg veel denken aan zijn doodgewaande beste vriend. 

Captain America vocht mee met The Avengers en nam het in zijn eerste film op tegen de nazi's maar in The Winter Soldier is voor het eerst te zien uit wat voor hout 'Cap' echt is gesneden. Hij is niet zomaar een brave borst, hij is een vriend van het volk en als het moet verzet hij zich tegen de machthebbers. Deze superheldenfilm is daardoor niet alleen een dijk van een actiekraker is maar ook grimmige complotfilm die doet denken aan de ijzersterke spionagethrillers uit de jaren '70. 

Veronica om 20:30 uur

Article continues after the ad
More content below the advertising