Advocaat van Mandela

Het levensverhaal van Nelson Mandela is al vaak verteld, maar het verhaal van zijn advocaat Bram Fischer is net zo interessant. 

In 1963 heerst er ongelijkheid in Zuid-Afrika. Het ANC komt hiertegen in actie en de overheid wil korte metten maken met deze groep en arresteert de kopstukken, waaronder Nelson Mandela. De gerespecteerde advocaat Bram Fischer neemt de verdediging op zich om te voorkomen dat de mannen de doodstraf krijgen en probeert zijn eigen betrokkenheid bij het ANC geheim te houden.

Deze sterke dramafilm is een mooi eerbetoon aan Bram Fischer. De advocaat is een onkreukbare held en strijdt voor de goede zaak. Gelukkig wordt dat verhaal zonder al te veel sentimentaliteit verteld, maar de film is daardoor ook een beetje braaf en omdat je weet hoe de rechtszaak tegen Mandela af zal lopen, zit er weinig spanning in.

Om 22:35 uur op NPO 3.

Edwin Evers neemt deze week afscheid van de luisteraar en de vrienden van de ochtendshow hebben als cadeau een speciaal lied opgenomen.

Edwin Evers stopt na 21 jaar met zijn ochtendshow Evers Staat Op en deze week is hij voor het allerlaatst te horen. Dat konden de vrienden van de show natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op de melodie van We Are the World heeft half bekend Nederland een afscheidslied opgenomen voor de populairste radio-dj van het land. 

Op 21 december neemt Evers afscheid van de luisteraar met een speciale marathonuitzending vol live-muziek, bevriende artiesten en terugblikken. De aller-allerlaatste uitzending is te horen van 6:00 uur tot 18:00 uur op Radio 538. De finale wordt ook de hele dag live uitgezonden op SBS6.

De spannende misdaadserie Mocro Maffia was een heel groot succes voor Videoland en dan kan een tweede seizoen natuurlijk niet uitblijven. 

Videoland heeft een aantal topseries in de aanbieding, maar de populairste serie is niet Grey's Anatomy of The Good Doctor, maar de Nederlandse misdaadserie Mocro Maffia. Van alle abonnees heeft meer dan de helft de serie over drie criminele vrienden gezien.

Zo een succesvolle serie verdient natuurlijk een vervolg en tijdens de uitreiking van de Hashtag Awards, een prijs voor videoproducenten, werd bekend gemaakt dat er een tweede seizoen komt. 

Achmed Akkabi, die Paus speelt, vertelt daarover: “We hebben zoveel reacties gekregen op de serie. Het is echt bizar. We krijgen bijna dagelijks berichten van mensen die om seizoen twee vragen of zelfs een rol willen spelen in de serie. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we nu al een prijs in ontvangst mogen nemen en dat we een tweede seizoen mogen maken!”

De misdaadserie gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan.

Het eerste seizoen is nu beschikbaar op Videoland. Het is nog niet bekend wanneer het tweede seizoen uitkomt.