De opnames duurden twaalf jaar

Boyhood is een film over het leven van een opgroeiende jongen. Niets bijzonders zou je denken, maar deze dramafilm volgde de hoofdrolspelers twaalf jaar lang! 

Mason groeit op van jochie tot volwassen man. Ook zijn zus Samantha en hun gescheiden ouders, Olivia en Mason Sr. worden van dichtbij gevolgd. Terwijl de jaren voorbij glijden, is te zien hoe elk van hen omgaat met nieuwe fases in hun leven en hoe hun banden onderling veranderen.

More content below the advertising

Het verhaal van Boyhood is niet uit te leggen zonder te benadrukken wat de film zo bijzonder maakt. Regisseur Richard Linklater kwam met het idee om de opnames te verspreiden over twaalf jaar. Op die manier kon de cast voor de ogen van de kijker opgroeien. Dat is een geniale zet, zelfs al leidt het verhaal daar soms wel onder. 

Om 22:25 uur op NPO 3.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.