The Boy in the Striped Pyjamas vertelt het aangrijpende verhaal van een vriendschap tussen twee jongetjes tijdens de Tweede Wereldoorlog. Door hun ogen zien we de gruwelen van de Holocaust.

The Boy in the Striped Pyjamas is gebaseerd op de gelijknamige roman van John Boyne. Hierin verhuist de achtjarige Bruno tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn familie naar het platteland. Wanneer hij zijn nieuwe woonplaats verkent, ontdekt hij een concentratiekamp. Daar ontmoet hij Schmuel, een leeftijdsgenootje dat gevangen zit in het kamp. Ondanks dat de jongetjes van elkaar gescheiden zijn door het prikkeldraad, ontstaat er een bijzondere vriendschap tussen het tweetal.

Article continues after the ad

The Boy in the Striped Pyjamas toont de verschrikkingen van de Holocaust zoals we dat nog niet eerder zagen: door de ogen van kinderen. Dit levert een aangrijpende film op, die de nodige prijzen in ontvangt mocht nemen. Maar was er ook kritiek op dit oorlogsdrama, omdat het scenario nogal een loopje zou nemen met de werkelijkheid. Toch is The Boy in the Striped Pyjamas een doeltreffende anti-oorlogsfilm, die niemand onberoerd zal laten

Je ziet The Boy in the Striped Pyjamas vanavond om 20.30 uur op SBS9.

More content below the advertising