Pak de popcorn er alvast bij voor een lekker filmavondje. Na de charmante comedy The Best Exotic Marigold Hotel wordt gelijk het tweede deel uitgezonden. 

Een groepje gepensioneerde Britten reist naar India voor een luxe vakantie in het prachtige Marigold Hotel. Eenmaal aangekomen blijkt dat het hotel op instorten staat en manager Sonny geen flauw idee heeft hoe hij een hotel moet runnen. Ondanks alles hebben de oudjes de tijd van hun leven en leren ze veel over zichzelf. In het tweede deel komt de vriendengroep weer samen en doet Sonny een poging een nieuw hotel te openen terwijl hij zijn bruiloft voorbereidt. 

Eén blik op de cast en je weet dat dit een hele leuk film gaat worden. De oudjes in de film behoren tot de beste acteurs en actrices uit Groot-Britannië en ze krijgen allemaal een moment om te schitteren. Het vervolg is net zo sterk en ook al stelt het verhaal niet veel voor, de bejaarde Britten maken er een feestje van.

Net5 om 20:35 uur

More content below the advertising
More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.