Ben-Hur is gelukkig geen remake van de gelijknamige klassieker uit 1959 maar een compleet nieuwe versie gebaseerd op het oorspronkelijke boek van Lew Wallace.

De Joodse prins Judah Ben-Hur wordt vals beschuldigd door zijn geadopteerde broer Messala. Judah verliest alles en wordt verkocht als slaaf. Na jaren op zee lukt het hem om te ontsnappen en terug te keren naar zijn vaderland. Hij wil wraak nemen op Messala maar dat blijkt nog niet zo makkelijk te zijn. Door mee te doen aan een dodelijke wedstrijd probeert hij zijn aarsvijand te verslaan.

Het is zo goed als onmogelijk om Ben-Hur uit 1959 te evenaren, die epische film duurt meer dan drie uur en won 11 Oscars, dus deze nieuwe versie doet daar ook geen poging toe en richt zich op het originele boek uit 1880. De focus in deze boekverfilming ligt wat meer op de religie en dat is niet altijd een even goede combinatie met de spectaculaire actie. Leuk detail; de Nederlandse acteur Marwan Kenzari maakt zijn Hollywooddebuut als de Romeinse Druses. 

Om 20:30 uur op RTL 7.

Article continues after the ad
More content below the advertising