Nadat de filmserie steeds meliger was geworden, keerde de titelheld in Batman Begins terug naar zijn roots. Je ziet deze grimmige superheldenfilm vanavond op Veronica!

Zoals de titel al een beetje weggeeft, vertelt Batman Begins hoe Bruce Wayne verandert van een steenrijke playboy in een gemaskerde misdaadbestrijder. Na de moord op zijn ouders belandt de jonge wees bij The League of Shadows, een genootschap van ninja’s. Daar wordt hij getraind door de mysterieuze Ra’s al Ghul. Maar Bruce komt er al snel achter dat dit duistere gezelschap niet bepaald het beste voorheeft met Gotham City…

Article continues after the ad

 

Na het verguisde Batman & Robin was de filmserie behoorlijk in het slop geraakt. Om Batman weer een superheld van formaat te maken, werd niemand minder dan Christopher Nolan (Inception) ingehuurd. Hij keerde, met behulp van Oscarwinnaar Christian Bale (The Prestige) in de titelrol, weer terug naar de wortels van deze geliefde stripheld. Voor een stripverfilming had het wel misschien allemaal wel iets speelser en kleurrijker gemogen, maar Batman Begins vormt een prima startschot voor misschien wel de beste superheldentrilogie aller tijden!

Je ziet Batman Begins vanavond om 20.30 uur op Veronica.

More content below the advertising