De Nederlandse Love Actually

De koude winterdagen worden gelijk een stuk warmer met één van de allerbeste romantische komedies van eigen bodem: Alles is liefde.

Tijdens Sinterklaas komen de levens van verschillenden mensen samen. Een mysterieuze man redt het leven van een kindje tijdens de Sinterklaasintocht, Klaasje begint een affaire met een jonge man, Ted durft zijn vrouw niet te vertellen dat hij is ontslagen, Victor verheugt zich op zijn huwelijk en Kiki ontmoet letterlijk haar droomprins. 

Alles is liefde was het Nederlandse antwoord op Love Actually en maakt de vergelijking met die klassieker helemaal waar. De romantische komedie telt genoeg suikerzoete momenten, maar dankzij het scenario van Kim van Kooten voelt alles heel natuurlijk aan en komen de personages over als echte mensen. 

Om 20:25 uur op NPO 3.

In Meerdijk wordt ook gewoon kerstfeest gevierd en dit jaar krijgt het feest een extra emotionele lading. Wij hebben alvast een preview voor je. 

Kerstmis hoort natuurlijk een feest te zijn, maar Goede tijden, slechte tijden zou niet de langstlopende soap zijn zonder flink wat drama tijdens de feestdagen. Marieke, het zusje van Janine, is ernstig ziek en dit kerstfeest zal haar laatste zijn. Met een emotionele speech spreekt Janine het hele gezin toe en neemt ze afscheid van haar zusje.

De kerstaflevering van Goede tijden, slechte tijden is te zien op 25 december

"Een gemene kerstman, dat is wel aardig"

Voor het kerstnummer van Veronica Magazine werden BN'ers gefotografeerd in de stijl van bekende kerstfilms. Met als hoogtepunt; Johan Derksen als de gemene kerstman uit Bad Santa.

Het zal geen verrassing zijn dat Johan Derksen helemaal niks met kerstmis heeft. “Het feest staat me niet aan, ik ben niet religieus, ik hou niet van veel eten en ben al 25 jaar geheelonthouder. Dus zit er iets anders op dan twee dagen lang sigaren roken.”

Ook maakt hij er geen gezellig familiefeest van. “Ben je belazerd. Wij gaan onze kinderen toch niet verplichten om bij ons op audiëntie te komen om met frisse tegenzin de goede vrede te bewaren in Drenthe? Nee, ik ben al lang geleden gestopt met deze onzin.”

Aan kerstfilms heeft de brombeer ook een hekel, maar de comedy Bad Santa, waarin een chagrijnige dief aan de slag gaat als hulpkerstman om winkelcentra te beroven, kan hij wel waarderen. “Da’s wel de enige kerstfilm die ik leuk vind. Een slechte gemene kerstman, dat is wel aardig. Al zie ik de hoofdrolspeler Billy Bob Thornton liever in actie als singer/songwriter.”

Het feestelijke dubbelnummer van Veronica Magazine ligt nu in de winkel.