Een comedy kan ook griezelig zijn en horror hoeft de kijker niet altijd een hartaanval te bezorgen. In The Addams Family worden beide genres op een hele leuke manier gecombineerd.

De onbetrouwbare advocaat Tully Alford probeert zijn geldproblemen op te lossen door de rijke, maar macabre, Addams Family op te lichten. Gomez Addams is al meer dan 25 jaar op zoek naar zijn vermiste broer en Tully laat een oplichter de rol van deze neef Fester spelen. Gomez is dolblij zijn broer na al die jaren weer te zien, maar niet iedereen in het gezin vertrouwt dit toevallige weerzien. 

More content below the advertising

The Addams Family, gebaseerd op de cartoons van tekenaar Charles Adams, combineert luchtige horror met duistere humor. Het resultaat is een macabere comedy vol leuke personages, die ook allemaal perfect gecast zijn. De Nederlander Carel Struyken werd wereldberoemd als boomlange butler Lurch. 

Om 20:29 op SBS9.

 

Heb je na het zien van de film nog niet genoeg van het griezelige gezin, dan kun je met korting naar de musical. Klik hier voor kaarten.

More content below the advertising

Het was een kwestie van tijd voordat Netflix zou stoppen met The Punisher en Jessica Jones, maar nu is de kogel dan echt door de kerk.

De samenwerking tussen Netflix en Marvel begon in 2015 met de ijzersterke misdaadserie Daredevil, gevolgd door Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De helden kwamen daarna samen in The Defenders en na het tweede seizoen van Daredevil kreeg ook The Punisher zijn eigen serie. Ondanks het succes van deze Originals heeft Netflix ze nu allemaal gecancelled. 

Luke Cage en Iron Fist, twee van de minst populaire series, werden als eerste stopgezet en toen Daredevil volgde, was het duidelijk dat Netflix ging stoppen me alle Marvel-series. Netflix heeft nu officieel bekend gemaakt dat The Punisher en Jessica Jones er geen nieuw afleveringen meer bij krijgen. Het derde seizoen van Jessica Jones hebben we nog wel tegoed en zal later dit jaar op Netflix verschijnen. 

Het stopzetten van deze succesvolle Netflix Originals heeft te maken met de nieuwe streamingdienst Disney+. Marvel is namelijk onderdeel van Disney en alle films en nieuwe superheldenseries moeten uiteindelijk op Disney+ te zien zijn. 

More content below the advertising

Het drama in Not Without My Daughter komt niet uit de koker van een Hollywoodschrijver, maar is het waargebeurde verhaal van een Amerikaanse vrouw en daardoor extra heftig. 

De Amerikaanse Betty is gelukkig getrouwd met haar Iraanse echtgenoot Moody en samen hebben ze een dochtertje. In 1984 neemt Moody zijn gezin meer naar Iran om zijn familie te leren kennen, maar tot grote schok van Betty wil Moody in dit conservatieve land blijven. Hij verandert in een harde, gewelddadige man en Betty begint voor haar leven te vrezen. Ze bedenkt een plan om samen met haar dochtertje te ontsnappen. 

More content below the advertising

Not Without My Daughter vertelt het waargebeurde verhaal van Betty Mahmoody en hoe zij haar zware tijd in Iran heeft beleefd. Ruimte voor nuance is er daardoor niet en alleen het spannende drama staat centraal. Dat wordt voortreffelijk verteld door een uitstekende Sally Field als Betty en een huiveringwekkende Alfred Molina als haar brute echtgenoot. 

Om 20:31 uur op RTL 8.