Realistische zombiehorror

Danny Boyle houdt het lekker simpel in zijn horrorklassieker 28 Days Later. Hij gebruikt geen grote special effects maar slim opgebouwde schrikmomenten die je niet snel zal vergeten. 

Jim ontwaakt in het ziekenhuis en ontdekt dat hij helemaal alleen is. Hij stapt naar buiten en ook in de stad is het stil. Het is duidelijk dat er een grote ramp heeft plaatsgevonden en al snel wordt duidelijk dat iedereen in Londen is veranderd in agressieve zombies. Samen met een groepje overlevenden gaat Jim op zoek naar antwoorden. 

Horrorklassieker 28 Days Later bewijst dat je geen special effects nodig hebt om de kijker koude rillingen te bezorgen. De film is opgenomen met een digitale camera en voelt daardoor meer aan als een documentaire over het einde der tijden dan een grootschalige horrorproductie. Dat realisme werkt heel goed en maakt dit een van de beste zombiefilms. 

Om 22:10 uur op NPO 3. 

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag