Source
Foto: Michel Schnater

Het huwelijk is nog steeds populair, maar toch strandt een derde van de huwelijken. Kunnen we niet beter op zoek gaan naar een alternatief? Filemon zoekt het uit!

In het nieuwe programma Vreemdgaan met Filemon onderzoekt Filemon Wesselink of monogamie en trouwen nog wel van deze tijd is. Het huwelijk is nog steeds de meest populaire samenlevingsvorm, maar een derde van alle huwelijken eindigt in een scheiding. Dat moet beter kunnen toch? Filemon gaat op zoek naar alternatieven en vraagt BN'ers om hun mening.

Trouw

In iedere aflevering vertellen koppels over hun relatie en komen verschillende filosofen en biologen aan het woord om te vertellen waarom we het eigenlijk zo belangrijk vinden om één partner te hebben. Filemon kijkt ook naar andere oplossingen, zoals een commune in Portugal waar 200 mensen hun eigen regels over liefde en relaties hebben bedacht.

Verliefd

Wat hij de aflevering heeft geleerd, bespreekt hij ook met zijn nieuwe vriendin. Filemon: "Ik ben sinds kort weer verliefd en dan is iedereen monogaam, maar hoe lang duurt zoiets? Is monogamie nog wel een logisch streven anno 2019? Ik ga er vol induiken."

Article continues after the ad

Vreemdgaan met Filemon is vanaf vrijdag 10 mei om 20.25 uur te zien op NPO 3.

More content below the advertising