Ferry Doedens in Veronica Magazine
Source
Foto: Mike van den Toorn

Na zijn ontslag bij GTST kwam Ferry Doedens zonder inkomsten te zitten. Hij besloot sexy filmpjes te plaatsen op OnlyFans, maar dat was niet zonder gevolgen. 

Het was een grote schok toen een halfnaakte Ferry Doedens opeens te zien was op online platform OnlyFans. Tegen betaling kunnen abonnees de spannendste foto's en filmpjes van de acteur bekijken. "Als je me driekwart jaar geleden had gezegd dat ik op deze manier op internet zou staan, dan had ik je terecht uitgelachen," vertelt de acteur in Veronica Magazine. "Maar bij mij moet de huur ook gewoon worden betaald." 

Plan C

Na zijn ontslag bij Goede Tijden, Slechte Tijden - omdat hij zich niet aan de coronamaatregelen hield - waren er opeens heel weinig opties voor Doedens en zag hij OnlyFans als een kans. "Ik wil het coronavirus niet de schuld geven, maar alle producties lagen vorig jaar helemaal plat. Mijn plan A was weg, een plan B had ik niet. Dat dwong me om creatief te gaan nadenken."

Ferdinand Diego

Deze beslissing was niet zonder gevolgen. "Toen ik net een account had aangemaakt op OnlyFans, wist ik eigenlijk al dat mensen me konden gaan herkennen. En dat gebeurde, want ik kreeg al snel dreigende berichtjes van mensen: ‘We gaan dit lekken naar de pers’. Op dat moment heb ik mijn naam nog snel veranderd naar Ferdinand Diego, maar toen was het hek al van de dam."

Article continues after the ad

Moeder

Doedens heeft toen ook een goed gesprek gevoerd met zijn moeder. "Ik heb uitgelegd dat ik niet zo goed wist waar ik mee bezig was en onzeker was over mijn financiële situatie, omdat ik geen vooruitzicht had op ander werk. We hebben het er heel lang over gehad en haar conclusie was dat het misschien niet mijn slimste keuze was, in verband met mijn acteerwerk, maar dat het mijn keuze was en dat ze verder achter me stond. Mijn moeder is nog steeds trots op me."

Paniek

In zijn eigen programma Socials, Seks & Centen kijkt Doedens terug op de keuzes die hij heeft gemaakt. "In de documentaire zie je duidelijk dat ik het ook allemaal niet precies weet. Hoe lang wil ik zo’n account op OnlyFans hebben, wil ik dit eigenlijk wel, ben ik iemand die past op OnlyFans, waarom doe ik dit? Socials, Seks & Centen is een zoektocht naar mezelf, niet sensatiebelust, maar heel kwetsbaar en open over alles. Ik ben een mens, dus ik heb mijn ups, maar ook zeker mijn downs. In het programma zie je dat ik soms in halve paniek wakker word, omdat ik denk: wat ben ik in vrédesnaam aan het doen? Wil ik dit wel?"

Socials, Seks & Centen is vanaf maandag 26 april te zien om 20:25 uur op NPO 3.

Het complete interview met Ferry Doedens is te lezen in Veronica Magazine nummer 17. 

More content below the advertising