Je zou denken dat iemand die met z'n snufferd op tv komt een flinke bankrekening heeft, maar dat valt volgens Fajah Lourens heel erg tegen.

In weekblad Privé deed Fajah Lourens een boekje open over haar geldzaken en vertelde ze dat GTST helemaal niet zo goed betaalde. Toen ze in 2002 met de soapserie begon, verdiende ze 1350 euro per maand en drie jaar later, toen ze vertrok, ontving ze iedere maand 2000 euro op haar bankrekening. Het echte geld verdienen soapsterren namelijk met allerlei klusjes naast het acteerwerk.

Klussen op de kermis

Maar daar zijn de makers van de serie ook weer niet heel erg blij mee. Fajah verdiende bijvoorbeeld 800 euro door op de kermis te staan en handtekeningen uit te delen. Fajah: "Vervolgens werd ik op mijn vingers getikt door de producent: ‘Ik wil niet dat je op een kermis staat, want je bent een ster.’ Ik antwoordde: Dan moet je me als een ster betalen."

Bakken met geld

Met haar werk als fitgirl op social media harkt ze nu wel bakken met geld binnen en heeft ze een programma van Talpa afgewezen omdat het te weinig verdiende. Voor een datingshow, waarin ze op zoek ging naar een man, zou ze 70.000 euro bruto krijgen. "Nederlandse televisiemakers hebben geen idee wat wij influencers verdienen met Instagram. Ik verdien meer met een paar Instagram-posts dan met zo’n programma."

Article continues after the ad
More content below the advertising