We hebben er even op moeten wachten, maar vanavond kloppen 21 BN’ers, semi BN’ers en onbekenden de zand weer uit hun sandalen in een nieuw seizoen van Expeditie Robinson

Ondanks dat de eerste aflevering altijd vrij saai is - de deelnemers worden voorgesteld terwijl half Nederland eigenlijk al weet wie er als eerste uitvliegt - zit de trouwe fan klaar met de hoop dat iets of iemand de gemoederen al meteen flink bezig gaat houden.

Drie jaar geleden ging de prijs voor gangmaker unaniem naar Ryanne van Dorst. In elke uitzending kreeg zij kijker én medekandidaat incontinent door haar oneliners. Zo maakten we kennis met haar creatieve, zij het ietwat gekke, gedachtegang toen ze een bergachtig uitzicht omschreef als een verpakking van homeopathische hoestdrank. In een eerdere aflevering had ze medekandidaat Sharon Doorson al uitgenodigd voor het verrichten van wat hand- en spandiensten in de bosjes, terwijl de rest druk bezig was met bouwen van hutten. 

Ieder jaar weten de producers het weer voor elkaar te krijgen om meest weerzinwekkende eetproeven te bedenken. Toch kun je je ogen tijdens deze feestdis niet van het scherm afhouden. In 2016 overtrof het programma zichzelf. De deelnemers werden op de Filipijnen getrakteerd op een stukje nationale folklore: balut-eieren. Dit zijn eendeneieren met daarin een bijna volgroeid embryo. Als amuse mochten onder anderen Dio en Anna Nooshin er eerst het vocht nog even uitzuigen.

Article continues after the ad

Om Expeditie Robinson te overleven, of om überhaupt mee te doen, moet je geen schijterd zijn. Je moet eigenlijk precies zoals boerin Bertie zijn. Haar maakte het allemaal niks uit. Zo greep de Zeeuwse boerin de kans aan om eenzaam en alleen op een ander eiland de expeditie te volbrengen. Op haar boerensloffen ging ze vervolgens met de prijs naar huis. 

Lees het volledige artikel Geen plaats voor aardige mensen, over de hoogte- en dieptepunten in de voorbije edities, in Veronica Magazine editie 35.

More content below the advertising