We hebben er even op moeten wachten, maar vanavond kloppen 21 BN’ers, semi BN’ers en onbekenden de zand weer uit hun sandalen in een nieuw seizoen van Expeditie Robinson

Ondanks dat de eerste aflevering altijd vrij saai is - de deelnemers worden voorgesteld terwijl half Nederland eigenlijk al weet wie er als eerste uitvliegt - zit de trouwe fan klaar met de hoop dat iets of iemand de gemoederen al meteen flink bezig gaat houden.

Drie jaar geleden ging de prijs voor gangmaker unaniem naar Ryanne van Dorst. In elke uitzending kreeg zij kijker én medekandidaat incontinent door haar oneliners. Zo maakten we kennis met haar creatieve, zij het ietwat gekke, gedachtegang toen ze een bergachtig uitzicht omschreef als een verpakking van homeopathische hoestdrank. In een eerdere aflevering had ze medekandidaat Sharon Doorson al uitgenodigd voor het verrichten van wat hand- en spandiensten in de bosjes, terwijl de rest druk bezig was met bouwen van hutten. 

Ieder jaar weten de producers het weer voor elkaar te krijgen om meest weerzinwekkende eetproeven te bedenken. Toch kun je je ogen tijdens deze feestdis niet van het scherm afhouden. In 2016 overtrof het programma zichzelf. De deelnemers werden op de Filipijnen getrakteerd op een stukje nationale folklore: balut-eieren. Dit zijn eendeneieren met daarin een bijna volgroeid embryo. Als amuse mochten onder anderen Dio en Anna Nooshin er eerst het vocht nog even uitzuigen.

Om Expeditie Robinson te overleven, of om überhaupt mee te doen, moet je geen schijterd zijn. Je moet eigenlijk precies zoals boerin Bertie zijn. Haar maakte het allemaal niks uit. Zo greep de Zeeuwse boerin de kans aan om eenzaam en alleen op een ander eiland de expeditie te volbrengen. Op haar boerensloffen ging ze vervolgens met de prijs naar huis. 

Lees het volledige artikel Geen plaats voor aardige mensen, over de hoogte- en dieptepunten in de voorbije edities, in Veronica Magazine editie 35.

De Bella's gaan op herhaling

Je dacht dat het concept van loserige zangclubjes op highschools na zes seizoenen Glee uitgeput was? Think again!

De Barden Bellas zijn terug! Het muzikale a cappella zanggroepje doet mee met een internationale wedstrijd, die nog nooit door een Amerikaans team is gewonnen.

Deze aangenaam pretentieloze muzikale comedy bewijst dat met het juiste tempo, pakkende oneliners en puike comedy-acteurs zelfs het meest belegen gegeven nog steeds kan werken. De Bella’s (zie deel 1) krijgen na een hilarische blunder slechts één kans om hun eer te redden. Zal het Beca (Anna Kendrick), Fat Amy (Rebel Wilson), Emily (Hailee Steinfeld) en de anderen lukken hun Duitse tegenstander in te maken? Behalve de humor is ook de muziek dik in orde – voor de diverse wedstrijden werden onder meer winnaars van Amerikaanse talentenjacht The Sing-Off gebruikt. 

Pitch Perfect 2 is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

De wereld draait door

 • Hans van Eenennaam is mede-ontwikkelaar van een nieuw medicijn dat ingezet wordt bij immuuntherapie om kanker te bestrijden. Hij zit aan tafel met Patricia Dobbe, die ermee behandeld werd.
 • Schrijfster Roxane van Iperen schreef een boek over de bijzondere geschiedenis van haar huis, dat belangrijk onderduikadres te zijn geweest, gerund door de twee joodse verzetszussen Brilleslijper. Ze zit aan tafel met Rob Brandes en Kathinka Rebling, de kinderen van de twee verzetszussen.
 • De vierde editie van de muziekrubriek 'Songs in the Key of Life', met deze keer Stef Bos
 • Tafeldame vanavond is Halina Reijn.

RTL Late Night met Twin Huys

 • Seal (foto) is in het land en speelt bij Twan een akoestische versie van Kiss from a Rose
 • Eugène, de vader van Laura H., en Thomas Rueb vertellen over de zaak van Neerlands bekendste Syriëganger
 • Debby Gerritsen en Tatum Dagelet over de uitreiking van de VIVA400 Awards, die vanavond worden uitgereikt aan ambitieuze, succesvolle vrouwen
 • Ruurd Jelle van der Leij, maker van de natuurdocumentaire WAD, over de kritiek op natuurdocumentairemaker David Attenborough
 • Politiek verslaggever Marloes Lemsom deelt tips and tricks om een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering af te sluiten.

Pauw

 • Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink en Emma Wortelboer blikken terug op 13 jaar Spuiten & Slikken
 • Coen Verbraak, Jessica Durlacher en Ronald Giphart over Joost Zwagermans literaire erfenis
 • Rob Bertholee neemt na zeven jaar afscheid als hoofd van de AIVD.