Het slapen in beruchte gevangenissen was niet gevaarlijk genoeg voor Ewout Genemans en dit keer bezoekt hij de dodelijkste wijken ter wereld.

In Beruchte Gevangenissen: Ewout In De Cel bezocht Ewout Genemans de gevaarlijkste gevangenissen ter wereld. Hij kreeg een rondleiding waarbij de criminelen op veilige afstand werden gehouden en bracht daarna zelf een nachtje door in de cel.

In het nieuwe programma Beruchte Sloppenwijken: Ewout In De Ghetto gaat hij een stapje verder. Dit keer zitten er geen tralies tussen Ewout en de criminelen. Hij bezoekt acht van de gevaarlijkste achterbuurten ter wereld en wordt rondgeleid door de zwaarbewapende gangleden zelf.

In de eerste aflevering bezoekt Ewout de wijk Lavender Hill in Zuid-Afrika. Bendes maken hier de dienst uit en de politie durft er niet meer te komen. Ewout krijgt al snel spijt van zijn beslissing om deze wijk te bezoeken wanneer een bende wel heel erg veel interesse toont in zijn dure camera.

Vanavond op RTL 5 om 21:30

Statham in een topfilm

De films van Jason Statham zijn niet altijd even goed maar misdaadfilm Parker is een pareltje en combineert de actie die we kennen van Statham met een sterk verhaal. 

Meesterdief Parker leeft volgens een belangrijke code: hij steelt alleen van de rijken en doet geen onschuldige mensen pijn. Zijn collega's delen deze code niet en belazeren Parker door zijn geld te stelen en hem voor dood achter te laten. Parker pikt dit niet en bedenkt een plan om wraak te nemen. Met de hulp van de mooie Leslie plant hij een grote diefstal met zijn voormalige partners als doelwit.

Met Jason Statham weet je precies wat je kan verwachten. Hij speelt een stoere gast die problemen oplost met zijn vuisten en er zo nu en dan een leuke one-liner tegenaan gooit. In Parker speelt hij weer dezelfde rol maar het verhaal is veel sterker en regisseur Taylor Hackford, van topfilms The Devil's Advocate en Ray, weet hoe hij een goede misdaadfilm moet maken. 

Om 20:30 uur op Veronica. 

De Wereld Draait Door

- Boudewijn de Groot. Vanavond vertelt Boudewijn de Groot over protestliederen en zijn nieuwe album Even Weg dat hij in samenwerking met The Dutch Eagles maakte.

- Tafelheer: André van Duin

- Huisdichter Nico Dijkshoorn

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jan Smit (foto). Jan Smit komt vanavond langs om zijn nieuwe single Liever Dan M'n Eigen Leven voor het eerste live te laten horen.

- Lauren Verster. Lauren Verster volgt in haar programma Ik wil een kind mensen die een grote kinderwens hebben, maar voor wie kinderen krijgen een onmogelijke opgave lijkt. 

 

Pauw

- Derk Sauer. Het internationaal documentairefestival IDFA gaat vandaag van start in de hoofdstad. IDFA-voorzitter en media-ondernemer Derk Sauer doet een greep uit het omvangrijke programma en vertelt over zijn persoonlijke keuze aan tafel.

- A.F.Th. van der Heijden.

- Sigrid Kaag