Willem Holleeder terroriseerde dertig jaar lang zijn familie. Zijn zus Astrid schreef daarover het boek Judas en daar komt nu een theaterstuk van met Eva van de Wijdeven als Astrids dochter. 

Eva van de Wijdeven staat bekend om haar rauwe rollen. In Penoza speelde ze een gangsterliefje en in Celblok H een gevaarlijke gevangene. In Veronica Magazine laat Eva weten dat ze eigenlijk heel braaf is. "Verder dan iets stelen bij de groenteboer of een beha bij een kledingzaak ging het niet, hoor. Of ik betrapt ben? Nee!" 

Het verhaal van Astrid trok haar direct aan en Eva hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen tegen het toneelstuk. Astrid Holleeder wordt op dit moment streng beveiligd maar Eva heeft haar toch ontmoet. "Tja, dat gaat allemaal in het geheim: ineens is ze er. We hebben elkaar kort gesproken; het was vooral een kennismakingsgesprek. Een relaxte en leuke ontmoeting. Ze is erg betrokken bij de voorstelling en was enthousiast dat ik de rol van haar dochter ga spelen." 

Astrids dochter is presentatrice Miljuschka Witzchenhausen maar Eva speelt een fictieve versie van haar genaamd Sam. "Astrid heeft ervoor gekozen om haar verhaal zo op te schrijven. Miljuschka is zo'n publiek figuur; je moet volgens mij ook niet willen om zo iemand na te spelen. Dat leidt ontzettend af." 

Article continues after the ad

In het theaterstuk speelt Willem Holleeder geen rol en het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van vier vrouwen: Astrid, haar zus Sonja, hun moeder en Astrids dochter. Volgens Eva is zijn aanwezigheid wel voelbaar. "Ook al komt er geen Willem Holleeder in voor: die angst ga je echt voelen, hoor." Als je die angst ook wil voelen, heeft Veronica Magazine een mooie deal voor je. Koop hier je ticket voor Judas en krijg gratis een rang-upgrade. 

More content below the advertising