Willem Holleeder terroriseerde dertig jaar lang zijn familie. Zijn zus Astrid schreef daarover het boek Judas en daar komt nu een theaterstuk van met Eva van de Wijdeven als Astrids dochter. 

Eva van de Wijdeven staat bekend om haar rauwe rollen. In Penoza speelde ze een gangsterliefje en in Celblok H een gevaarlijke gevangene. In Veronica Magazine laat Eva weten dat ze eigenlijk heel braaf is. "Verder dan iets stelen bij de groenteboer of een beha bij een kledingzaak ging het niet, hoor. Of ik betrapt ben? Nee!" 

Het verhaal van Astrid trok haar direct aan en Eva hoefde niet lang na te denken om ja te zeggen tegen het toneelstuk. Astrid Holleeder wordt op dit moment streng beveiligd maar Eva heeft haar toch ontmoet. "Tja, dat gaat allemaal in het geheim: ineens is ze er. We hebben elkaar kort gesproken; het was vooral een kennismakingsgesprek. Een relaxte en leuke ontmoeting. Ze is erg betrokken bij de voorstelling en was enthousiast dat ik de rol van haar dochter ga spelen." 

Astrids dochter is presentatrice Miljuschka Witzchenhausen maar Eva speelt een fictieve versie van haar genaamd Sam. "Astrid heeft ervoor gekozen om haar verhaal zo op te schrijven. Miljuschka is zo'n publiek figuur; je moet volgens mij ook niet willen om zo iemand na te spelen. Dat leidt ontzettend af." 

In het theaterstuk speelt Willem Holleeder geen rol en het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van vier vrouwen: Astrid, haar zus Sonja, hun moeder en Astrids dochter. Volgens Eva is zijn aanwezigheid wel voelbaar. "Ook al komt er geen Willem Holleeder in voor: die angst ga je echt voelen, hoor." Als je die angst ook wil voelen, heeft Veronica Magazine een mooie deal voor je. Koop hier je ticket voor Judas en krijg gratis een rang-upgrade. 

In 1996 was Independence Day dé film van het jaar. Nu meer dan twintig jaar later is de spectaculaire blockbuster nog net zo vermakelijk als toen. 

Uit het niets verschijnen gigantische ruimteschepen boven de belangrijkste hoofdsteden op aarde. Wat willen deze aliens? Een voormalige wetenschapper ontcijfert een geheim bericht van de ruimtewezens en ontdekt dat ze weinig goeds van plan zijn. Hij moet zich haasten om de president van Amerika te waarschuwen en een manier te vinden om deze buitenaardse invasie tegen te houden.

Independence Day was een gigantisch kassucces en een wereldwijf fenomeen, terwijl het eigenlijk niet veel meer is dan een hele dure b-film met een slap verhaal. Maar wie heeft er logica nodig wanneer de bordkartonnen personages worden gespeeld door sympathieke topacteurs en de special effects je bijna doen geloven dat er daadwerkelijk een buitenaardse invasie aankomt. Deze film is puur entertainment en precies wat je verwacht van een lekkere popcornfilm. 

Om 20:30 uur op Veronica.

De Wereld Draait Door

- Kiki Bertens. Tennisster Kiki Bertens heeft een topjaar achter de rug, en dat terwijl de wereld er vorig jaar nog heel anders uitzag. Bertens twijfelde of ze überhaupt nog wilde tennissen. 

- Sylvana Simons en Ingeborg Jansen. Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

- Jeangu Macrooy. Jeangu zingt Paul Simons 'Still Crazy After All These Years'.

- Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts. 

 

RTL Late Night met Twan Huys

- Jett Rebel. De extravagante zanger Jett Rebel kende in zijn kleurrijke carrière een periode waarin hij veel drank en drugs gebruikte, maar dat heeft hij sinds ruim twee jaar volledig afgezworen.

- Hannelore Zwitserlood. Hannelore Zwitserlood is een begrip in radioland. Na een tussenstop op televisie maakt ze in januari 2019 haar grote comeback als de nieuwe sidekick van Frank Dane op Radio 538.

- Charly Lownoise en Mental Theo (foto). Charly Lownoise en Mental Theo zorgden er in de jaren negentig voor dat Nederland massaal uit z'n dak ging op hun Happy Hardcore.

- Causes. De Utrechtse band Causes, met Britse zanger Rupert Blackman, komen de week muzikaal afsluiten.

 

Pauw

- Maxim Hartman. Maxim Hartman heeft een week tv gekeken en neemt vanavond als gast voor de wekelijkse tv-rubriek van PAUW, zijn opmerkelijkste fragmenten mee.

- Kees Jansma en Youri Mulder. Kees Jansma en Youri Mulder zijn te gast om de wedstrijd Nederland-Frankrijk na te beschouwen.