Source
Foto: Pim van Boesschoten

Eva Jinek is de grote ster van de publieke omroep en de commerciële zenders vochten al een tijd om haar. De kogel is nu door de kerk; Eva Jinek gaat naar RTL!

Het was niet de vraag of Eva Jinek de publieke omroep zou verlaten, maar wanneer ze dit zou doen en naar welke zender ze dan zou vertrekken. Naar RTL 4 en daar scoren op de late avond? Of naar Talpa, en Linda de Mol helpen om iets moois te maken van Net5? Vandaag is bekend geworden dat haar keuze is gevallen op RTL. De presentatrice heeft een contract getekend voor vier jaar en begint in januari.

Late avond

Peter van der Vorst, de directeur Content, laat in een persbericht weten dat hij de afgelopen maanden intense en inspirerende gesprekken heeft gevoerd met Eva Jinek. "Haar journalistieke scherpte en sprankelende persoonlijkheid maken haar tot een van de toppers in het vak. Dat heeft ze inmiddels ruimschoots bewezen. Eva is daarnaast een prettig mens met humor en een gezonde dosis zelfspot. Dat geven we bij RTL graag alle ruimte. Eva zal dan ook naast het late avond tijdstip andere programma’s voor ons maken, zoals specials rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen."

Avontuur

Voor RTL gaat Jinek een late night talkshow maken en ze gaat haar eigen online platform verder ontwikkelen. Ze zegt daarover: "In mijn carrière heb ik altijd lang en goed nagedacht over de keuzes die ik heb gemaakt, en tegelijkertijd ben ik ook altijd op zoek gegaan naar het avontuur, de wedstrijd en daarmee de mogelijkheid om steeds verder te groeien. Mijn keuze om nu bij RTL aan de slag te gaan past daar naadloos bij. Ik verheug me er enorm op om met zo’n enthousiast team te gaan werken en ik kijk met heel veel liefde en plezier terug op de afgelopen 15 jaar bij de NPO. Het is het juiste moment voor iets nieuws en sommige kansen in je leven zijn te mooi om te laten lopen."

Article continues after the ad
More content below the advertising