Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat de Gremlins ons de stuipen op het lijf joegen. Maar daar kan binnenkort zomaar verandering in komen!

In 1984 maakten we kennis met de Gremlins in de gelijknamige griezelkomedie. Hierin wordt een Amerikaans stadje tijdens kerst geterroriseerd door een bende sadistische schepsels. De film groeide uit tot een cultklassieker en zes jaar later verscheen een prettig gestoord vervolg. Maar sindsdien bleef het akelig stil rondom deze monstertjes… tot nu! We zien hen namelijk terug in de televisieserie Gremlins: Secrets of the Mogwai!

Article continues after the ad

 

Variety meldt dat er een animatieserie in de maak is rondom de Gremlins. Deze speelt zich af in het Shanghai van de jaren 20 in de vorige eeuw. De tienjarige Sam Wing (die in de eerste film te zien is als de Chinese winkeleigenaar) beleeft samen met Gizmo allerlei avonturen. Maar al snel blijkt dat de familieleden van deze Mogwai niet allemaal even vriendelijk zijn. Tze Chun (Once Upon A Time) zal optreden als showrunner van deze serie. Helaas zal Gremlins: Secrets of the Mogwai vooralsnog alleen te zien zijn bij de binnenkort te verschijnen streamingdienst WarnerMedia.

More content below the advertising