In het zesde seizoen van Suits liet Jessica Pearson haar kantoor achter in handen van Harvey Specter. Wat er daarna gebeurde zie je in de nieuwe dramaserie Pearson.

Suits draait dan wel om de twee mannen in pak, Harvey Specter en Mike Ross, maar Jessica Pearson was net zo een belangrijk onderdeel van de dramaserie. Als hoofd van het advocatenkantoor nam zij de belangrijke beslissingen en de powervrouw werd al snel een van de meest geliefde personages.

In het zesde seizoen besefte Jessica dat ze vergeten was waarom ze eigenlijk advocaat is geworden en om zichzelf te herontdekken, liet ze het kantoor achter in handen van Harvey en ging ze terug naar haar familie in Chicago. In het zevende seizoen was ze nog in een paar afleveringen te zien, maar dat was een opmaat naar haar eigen serie Pearson

More content below the advertising

In Pearson gaat Jessica aan de slag voor de burgemeester van Chicago. Ze wordt zijn fixer en dat houdt in dat ze al zijn problemen op moet lossen. Dat brengt haar regelmatig in een lastig parket en ze moet veel moeilijke keuzes maken. Toch wordt ze niet opeens een keiharde anti-held, volgens de makers is ze nog steeds dezelfde Jessica Pearson, maar deze serie is wel rauwer dan Suits.

Pearson start in de zomer op de Amerikaanse zender USA Network. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

More content below the advertising

James Corden maakte voor The Late Late Show een parodie op Netflix realityserie Tidying Up with Marie Kondo en riep daarvoor de hulp in van Jean-Claude van Damme. 

Tidying Up with Marie Kondo is een verrassende hit op Netflix. In de realityserie helpt Marie Kondo mensen hun huis op te ruimen. Haar simpele filosofie is dat je alleen bewaart waar je blij van wordt, de vraag "does it spark joy" wordt daarom regelmatig door de Japanse opruimgoeroe gesteld aan de deelnemers. 

More content below the advertising

James Corden kon het niet laten om dit programma op de hak te nemen in een sketch voor The Late Late Show with James Corden. Samen met Jean-Claude van Damme helpt de Britse komiek een stel om op te ruimen. Als het geen 'joy' levert, mag van Damme het voorwerp 'opruimen', maar de twee maken daardoor alleen maar meer rommel.

Het boek The Hunger Games was gericht op jonge lezers, maar de verfilming is leuk voor iedereen, zelfs als je nog nooit een bladzijde over Katniss Everdeen hebt gelezen.

In het land Panem wordt de orde gehandhaafd door ieder jaar 24 jongeren te selecteren voor The Hunger Games. In de arena moeten zij strijden tot er één overwinnaar is. Wanneer haar zusje wordt geselecteerd, neemt Katniss Everdeen vrijwillig de plek van het meisje in. In de arena moet zij vechten tegen de andere jongeren, maar Katniss weigert hen als vijand te zien en speelt het spel op haar eigen manier. 

More content below the advertising

Na Harry Potter en Twilight zocht Hollywood naar een nieuwe boekenreeks om te verfilmen. Dat werd The Hunger Games. De serie werd een gigantisch succes en maakte van Jennifer Lawrence een superster. In de verfilming van het eerste boek wordt de basis gelegd, maar hierna worden de films alleen maar beter én gewelddadiger.

Om 20:30 uur op Net5.