In het zesde seizoen van Suits liet Jessica Pearson haar kantoor achter in handen van Harvey Specter. Wat er daarna gebeurde zie je in de nieuwe dramaserie Pearson.

Suits draait dan wel om de twee mannen in pak, Harvey Specter en Mike Ross, maar Jessica Pearson was net zo een belangrijk onderdeel van de dramaserie. Als hoofd van het advocatenkantoor nam zij de belangrijke beslissingen en de powervrouw werd al snel een van de meest geliefde personages.

In het zesde seizoen besefte Jessica dat ze vergeten was waarom ze eigenlijk advocaat is geworden en om zichzelf te herontdekken, liet ze het kantoor achter in handen van Harvey en ging ze terug naar haar familie in Chicago. In het zevende seizoen was ze nog in een paar afleveringen te zien, maar dat was een opmaat naar haar eigen serie Pearson

Article continues after the ad

In Pearson gaat Jessica aan de slag voor de burgemeester van Chicago. Ze wordt zijn fixer en dat houdt in dat ze al zijn problemen op moet lossen. Dat brengt haar regelmatig in een lastig parket en ze moet veel moeilijke keuzes maken. Toch wordt ze niet opeens een keiharde anti-held, volgens de makers is ze nog steeds dezelfde Jessica Pearson, maar deze serie is wel rauwer dan Suits.

Pearson start in de zomer op de Amerikaanse zender USA Network. Het is nog niet bekend wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.

More content below the advertising